Εδαφοβελτιωτικά

KRIANI

H οικονομικότερη λύση για τη βελτίωση των φτωχών εδάφων

Το KRIANI είναι ένα φυσικό ορυκτό υλικό. Ο λιγνίτης (λεοναρδίτης), είναι οργανικής προελεύσεως  πέτρωμα, το οποίο περιέχει, υδρογόνο, οξυγόνο και άζωτο. Το χρώμα του είναι καφέ-μαύρο. Προέρχεται από την εξανθράκωση κυρίως φυτικών οργανισμών.  Εξορύσσεται στην Ελλάδα από το λιγνιτωρυχείο της εταιρείας στο Ζέλι, Ν.Φθιώτιδας, κοκκοποιείται και διατίθεται σε πολύ οικονομική τιμή.

Το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά για χρήση στη γεωργία ως εδαφοβελτιωτικό σύμφωνα  με την Υ.Α. 217217/08-01-2004 (ΦΕΚ 35/16-01-2004) όπως και στην βιολογική γεωργία σύμφωνα του κανονισμού 889/08 στο Παράρτημα Ι.

Βοηθάει το έδαφος να επανακτήσει τη βιολογική του ισορροπία,  συγκρατεί και δραστηριοποιεί τα θρεπτικά στοιχεία του, καθώς και αυτά που προσφέρονται από τα ανόργανα λιπάσματα. Επιπλέον, συμβάλλει στον καλύτερο αερισμό του εδάφους και στη συγκράτηση της υγρασίας.

Η ΣΥΧΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ KRIANI

  • Αυξάνει τη γονιμότητα του εδάφους.
  • Βελτιώνει τις φυσικές και χημικές ιδιότητες του εδάφους, όπως είναι η δομή και υδατοϊκανότητα, την κυκλοφορία αέρα-νερού, το pH και τη θερμοκρασία του.
  • Συμβάλλει στη αποθήκευση των θρεπτικών στοιχείων σε οργανική μορφή και την απορρόφησή τους από τα φυτά κατά τις κρίσιμες περιόδους ανάπτυξης.
  • Προωθεί τη διαθεσιμότητα και την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων, αφού αυξάνει την Ικανότητα Ανταλλαγής Κατιόντων του Εδάφους, που αποτελεί βασικό παράγοντα της θρέψης των φυτών.
  • Έχει σαν συνέπεια να χρειάζονται μικρότερες ποσότητες (περίπου 25-30%) χημικών λιπασμάτων για θρέψη των φυτών, λόγω της διευκόλυνσης απορρόφησης των δεσμευμένων θρεπτικών του εδάφους και της καλύτερης αξιοποίησης των χημικών λιπασμάτων.

 

Διαβάστε περισσότερα